Harvest evaluation: The wine year provided the production of excellent grapes, with no record of disease given the favourable climate during the year. The cool nights allowed for a harvest of healthy grapes, ripened by a great amount of sunlight and water availability throughout the year, giving the wine a concentrated and fruity flavour.

In addition to the particular terroir prepared for the varieties planted, the climate and the careful harvesting and selection of grapes produced high quality wines with unique aromas and flavours.

Name of the farm:  Quinta do Cruzeiro

Location of the winery: Quinta do Cruzeiro - Mangualde

Total number of wine prod. hectares: 15

Foundation of the winery:  Mid-19th Century

Owner of the winery: Júlia de Melo Kemper and CESCE Agrícola, SA

Wine makers: Júlia de Melo Kemper and Vines & Wines

Demarcated region: Dão (Portugal)

Classification: DOP Dão

Age of the vines: 2003

Type of conduction: Royat & Guyot

Plant density (plants per hectare): 4.000

Type of soil: Granitic origin

Liters per hectare: 4.000l

Orientation of the vineyard:  Half-hillside

Height above sea level: 450 m

Harvesting method: By hand into small harvest baskets

Harvest time (month): September

Climate: Mediterranean

Rainfall per year in mm: 1.100 mm Average

Stabilization: Bentonite

Filtration: Lenticular

Irrigation: Drip irrigation

 

 

Avaliação da colheita: Como tem acontecido no passado recente, o ano vitícola proporcionou a produção de excelentes uvas, sem registo de doenças dado o clima favorável e os tratamentos, todos em bio, verificados durante o ano. A colheita de uvas sãs, amadurecida através de uma elevada incidência solar e disponibilidade hídrica ao longo do ano, proporcionou um néctar de sabor concentrado e afrutado.

Somado às particularidades do terroir, adaptado para as castas plantadas, a cuidadosa colheita e selecção dos frutos, produziram um vinho de qualidade superior com notas únicas de aromas e sabores.

Nome da quinta: Quinta do Cruzeiro                       

Local da adega: Quinta do Cruzeiro - Mangualde

Vinha própria em hectares:   15                   

Primeira vindima: Meados do século 19     

Proprietário da quinta: Júlia de Melo Kemper e CESCE Agrícola, SA        

Enólogos: Júlia de Melo Kemper e Vines & Wines  

Região: Dão (Portugal)                                            

Classificação: DOP Dão

Idade das vinhas: 2003                     

Tipo de condução: Royat      

Densidade de plantas (por hectare): 4.000

Tipo de solo: Franco arenoso de origem granítica

Litros por hectare: 4.000 l

Orientação da vinha: Meia encosta

Altura acima do nível do mar: 450 m

Vindima: Manual em caixas individuais

Vindima (mês): Setembro     

Clima: Clima mediterrânico com influência continental e marítima

Pluviosidade por ano em mm: 1.100 mm em média

Estabilização: Colagem com bentonite

Filtração: Lenticular

Irrigação: Sistema de gota a gota

 

 

Jahrgangsbewertung: In diesem Wein-Jahr wuchsen exzellente Trauben ohne großen Krankheitsbefall, auch bedingt durch das günstige Klima während des gesamten Jahres. Durch kühle Nächte konnten gesunde Trauben geerntet werden, die durch den perfekten Ausgleich von Sonnenlicht und Wasser reiften und somit dem Wein seine konzentrierte und fruchtige Note verleihen. Das Zusammenspiel von einem auf die Reben perfekt abgestimmten Boden, das Klima und die sorgfältige Ernte und Auslese der Trauben sorgt für qualitativ hohe Weine mit einzigartigem Aroma und Geschmack.

Name des Weinguts: Quinta do Cruzeiro     

Lage des Weinguts: Quinta do Cruzeiro - Mangualde                                        Eigene Weinberge in ha: 15             

Gründungsjahr der Kellerei: Mitte des 19. Jahrhunderts   

Eigentümer der Kellerei: Júlia de Melo Kemper  und CESCE Agrícola, SA

Önologe der Kellerei: Júlia de Melo Kemper und Vines & Wines  

Anbauregion: Dão (Portugal)                                   

Klassifikation: DOP Dão

Art der Rebziehung: Royat & Guyot 

Alter der Rebstöcke:  2003               

Pflanzdichte der Rebstöcke/ha: 4.000

Bodenbeschaffenheit: Granithaltig

Ertrag pro ha in hl: 4.000l    

Weinberglage: Halbe Steillage

Höhe über N/N in Metern: 450 m

Erntemethode: Hand

Erntezeit (Monate): September       

Klimaverhältnisse: Mediterran        

Niederschläge in mm pro Jahr: 1.100 mm Durchschnitt

Art der Schönung: Betonite                          

Filtrierung: Membranen Filtrierung

Bewässerung: Tropfbewässerung

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Technical Specifications - Julia Kemper Reserve White 2011

Name of the wine: Julia Kemper Reserve White

Current production year: 2011 harvest

Previous production year: -

Grapes (n) in %:  

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Type of fermentation:  Temperature controlled in French oak barrels

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,7

Reducing sugar (g/l): 1,7

Total acidity (g/l): 6,1

Volatile acidity (g/l): 0,44

Dry extract total (g/l):           21,1

SO2 free (mg/l): 18

SO2 total (mg/l): 114

pH-value: 3,21

Available in bottles of: 0,75 l

Quantity of produced bottles: 2.333

Characteristics: This Julia Kemper Reserve White 2011, bottled in late 2012, was produced from two white varieties of excellence in our farm, Encruzado and Malvasia-Fina, vinified together at low temperatures. The wine is fermented 50% in French oak barrels and 50% in stainless steel vats and was aged in 100% French oak barrels for 12 months, and in the first 3 months we raised their lees daily ("bâttonage sur lies").

The wine has a citrine colour, with hints of gold; its aroma shows a great complexity in which the fruit orchard (Pear, Peach, and Damascus) ally with notes of lemongrass. The palate is long, fresh, round and powerful which leads us to conclude that this White Reserve 2011 is a wine that given its aging potential will give us many good surprises.

Aging before sale: In French oak barrels: 12 months

In bottle: 2 months

Recommended drink temperature:  10ºC - 12ºC 

Storage potential: 10 years

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Reserva Branco 2011

Nome do vinho: Julia Kemper Reserva Branco       

Ano de produção actual: Colheita de 2011  

Ano de produção anterior:    -

Castas (n) em %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Tipo de fermentação: Fermentação com temperatura controlada

Fermentação em: Barrica de carvalho francês

Parâmetros analíticos: Teor de álcool (%):   13,7

Açúcares redutores (g/l): 1,7

Acidez total (g/l): 6,1

Acidez volátil (g/l): 0,44

Extracto seco total (g/l): 21,1           

SO2 livre (mg/l): 18

SO2 total (mg/l): 114 

pH: 3,21

Disponível em garrafas de: 0,75 l

Quantidade de garrafas produzidas: 2.333

Características: Este branco Julia Kemper Reserva 2011, engarrafado no final de 2012 foi elaborado a partir das duas castas brancas de excelência da nossa Quinta, o Encruzado e a Malvazia-Fina, vinificadas em conjunto a baixas temperaturas.  A sua fermentação foi feita 50% em barrica de Carvalho Francês e 50% em Inox e o seu estágio foi feito 100% em barricas de Carvalho francês durante 12 meses, sendo que, nos 3 primeiros meses levantámos as suas borras diariamente («bâttonage sur lies») .

O vinho apresenta uma cor citrina, com laivos de dourados, o seu aroma mostra uma grande complexidade em que a fruta  de Pomar (Perâ, Pêssego, Damasco) alia-se a notas de cidreira. Na boca é longo, fresco, redondo e poderoso que nos leva a afirmar que este Branco Reserva 2011 é um vinho que dado o seu potencial de envelhecimento nos vai dar muitas e boas surpresas.

Estágio: Em barricas de carvalho francês:    12 meses

Em garrafa: 2 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 10º - 12º         

Longevidade Prevista: 10 anos

 

Weinexpertise – Julia Kemper Reserve Weiss 2011

Name des Weines:     Julia Kemper Weiss                                      

Jahrgang: 2011                                 

Ältere prod. Jahrgänge dieses Weines: -

Rebsorte (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Art der Gärung: Temperaturkontrollierte Gärung

Fermentation in: Barrique

Edelstahltanks

Analytische Daten: Alkohol %: 13,5

Restzucker g/l: 1,7

Gesamtsäure g/l: 6,1

Freie Säure g/l:r  0,44

Trockenextrakt gesamt g/l: 21,1      

SO2 frei mg/l: 18

SO2 gesamt mg/l: 114           

pH-Wert: 3,21

Erhältlich als (Flasche): 0,75 l

Menge der produzierten Flaschen:   0,75 l               2.333                                                                 

Sensorik: Weißwein Zitrusfrüchten und einem Hauch von goldener Farbe, mit Aromen von weißen Obstgarten, Zitrone und Maracuja. Im Mund ist er rund, lang, frisch und komplexe zeigt eine große evolutionäre Potenzial.

Reifung vor Veröffentlichung: Edestahltanks: 3 Monate

in der Flasche: 3 Monate

Empfohlene Trinktemperatur: 10º - 12º 

Reifepotenzial: 10 Jahre

 

 

 

 

 

 

 

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Technical Specifications - Julia Kemper Curiosity 2010

Name of the wine: Julia Kemper Curiosity

Current production year: 2010 harvest  

Previous production year: None

Grapes (n) in %: 50% Touriga Nacional

50% Alfrocheiro

Type of fermentation: Skin contact (10-12 days)

Alcoholic fermentation

Fermentation: Classic vinification in granite rock tanks

Analytical parameters: 

Alcohol (%): 13,8

Reducing sugar (g/l): 2,4

Total acidity (g/l): 5,1

Volatile acidity (g/l):  0,45

Dry extract total (g/l): 30,8    

SO2 free (mg/l): 33

SO2 total (mg/l): 78       

pH-value: 3,70

Available in bottles of: 0,75 l

Quantity of produced bottles: 

0,75 l  2.993

Age of the vines:   2003               

Caracteristics: 

Purple colored wine, with a great aromatic expression of rosemary, violet,

wild berries combined with hints of toast and dried fruits, the mouth is long, complex and

extremely elegant.

Aging before sale:  

In (French) oak barrel: 12 months

In bottle: 4 months

Recommended drink temperature: 16ºC - 18ºC   

Storage potential: 15 to 20 years

 

 

 

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Curiosity 2010

Nome do vinho: Julia Kemper Curiosity          

Ano de produção actual: Colheita de 2010       

Ano de produção anterior:  -

Castas (n) em %:

50% Touriga Nacional

50 % Alfrocheiro                                                                 

Tipo de fermentação: Fermentação Alcoólica

Fermentação Maloláctica

Fermentação em: Lagares em granito

Parâmetros analíticos:

Teor de álcool (%): 13,8

Açúcares redutores (g/l): 2,4

Acidez total (g/l): 5,1

Acidez volátil (g/l): 0,45

Extracto seco total (g/l): 30,8    

SO2 livre (mg/l): 33

SO2 total (mg/l): 78       

pH: 3,70

Disponível em garrafas de: 0,75 l

Quantidade de garrafas produzidas: 2.993                                                     

Características: Vinho de cor purpura,  apresenta-se com uma grande expressão

aromática a rosmaninho, violeta, frutos do bosque aliados a nuances de tosta e frutos

secos, na boca é longo complexo e de extrema elegância.

Estágio: Em barrica de carvalho francês: 12 meses

Em garrafa: 4 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 16º - 18º

Longevidade Prevista: 15 a 20 anos

           

 

 

 

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Technical Specifications - Julia Kemper White 2011

 

Name of the wine: Julia Kemper White

Current production year: 2011 harvest

Previous production year: 2010 harvest

Grapes (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Type of fermentation: Temperature controlled in stainless steel tanks

French oak barrels

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,5

Reducing sugar (g/l): 1,6

Total acidity (g/l): 5.7

Volatile acidity (g/l): 0,42

Dry extract total (g/l): 21,2

SO2 free (mg/l): 31

SO2 total (mg/l): 129

pH-value: 3,28

Available in bottles of: 0,75 l and 1,5 l

Quantity of produced bottles:

0,75 l 6.150

1,5 l 220

Caracteristics: Lemony-colored wine with a wonderful bouquet of white pulp fruit with seeds, passion fruit and orange blossom. The “in mouth” sensation is fresh, long and well balanced.

Aging before sale: In Stainless Steel Tanks: 3 months

In bottle: 2 months

Recommended drink temperature: 10ºC - 12ºC

Storage potential: 4 to 5 years

 

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Branco 2011

Nome do vinho: Julia Kemper Branco

Ano de produção actual: Colheita de 2011

Ano de produção anterior: Colheita de 2010

Castas (n) em %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Tipo de fermentação: Fermentação com temperatura controlada

Fermentação em: Barrica de carvalho francês

Parâmetros analíticos: Teor de álcool (%): 13,5

Açúcares redutores (g/l): 1,6

Acidez total (g/l): 5,7

Acidez volátil (g/l): 0,42

Extracto seco total (g/l): 21,2

SO2 livre (mg/l): 31

SO2 total (mg/l): 129

pH: 3,28

Disponível em garrafas de: 0,75 l e 1,5 l

Quantidade de garrafas produzidas:

0,75 l 6.150

1,5 l 220

Características: Vinho de cor citrina, com ligeiros reflexos dourados, com aromas bem presentes a fruta depomar, ananás, maracujá e tangerina. Na boca presenta-se fresco, longo, estruturado e muito equilibrado.

Estágio: Em barrica de carvalho francês: 3 meses

Em garrafa: 2 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 10ºC - 12ºC

Longevidade Prevista: 4 a 5 anos




Weinexpertise – Julia Kemper Weiss 2011

Name des Weines: Julia Kemper Weiss

Jahrgang: 2011

Ältere prod. Jahrgänge dieses Weines: 2010

Rebsorte (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Art der Gärung: Temperaturkontrollierte Gärung

Fermentation in: Barrique

Edelstahltanks

Analytische Daten: Alkohol %: 13,5

Restzucker g/l: 1,6

Gesamtsäure g/l: 5,7

Freie Säure g/l: 0,42

Trockenextrakt gesamt g/l: 21,2

SO2 frei mg/l: 31

SO2 gesamt mg/l: 129

pH-Wert: 3,28

Erhältlich als (Flasche): 0,75 l und 1,5 l

Menge der produzierten Flaschen:

0,75 l 6.150

1,5 l 220

Sensorik: Zitronenfarbener Wein mit wundervollem Bukett von weißem fleischigem Kernobst, Passionsfrucht und Orangenblüte. Am Gaumen frisch, anhaltend und gut ausgeglichen.

Reifung vor Veröffentlichung: Edestahltanks: 3 Monate

in der Flasche: 3 Monate

Empfohlene Trinktemperatur: 10º - 12º

Reifepotenzial: 4 – 5 Jahre 

 

 

 

 

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Technical Specifications - Julia Kemper White 2010

Name of the wine: Julia Kemper White

Current production year: 2010 harvest

Previous production year: 2009 harvest

Grapes (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Type of fermentation: Temperature controlled in stainless steel tanks

French oak barrels

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,5

Reducing sugar (g/l): 1,7

Total acidity (g/l): 5.6

Volatile acidity (g/l): 0,45

Dry extract total (g/l): 20,1

SO2 free (mg/l): 35

SO2 total (mg/l): 138

pH-value: 3,28

Available in bottles of: 0,375 l, 0,75 l and 1,5 l

Quantity of produced bottles: 0,375 l 500

0,75 l 6.312

1,5 l 150

Caracteristics: Lemony-colored wine with a wonderful bouquet of white pulp fruit with seeds, passion fruit and orange blossom. The “in mouth” sensation is fresh, long and well balanced.

Aging before sale: In Stainless Steel Tanks: 3 months

In bottle: 2 months

Recommended drink temperature: 10ºC - 12ºC

Storage potential: 4 to 5 years

 

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Branco 2010

Nome do vinho: Julia Kemper Branco

Ano de produção actual: Colheita de 2010

Ano de produção anterior: Colheita de 2009

Castas (n) em %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Tipo de fermentação: Fermentação com temperatura controlada

Fermentação em: Barrica de carvalho francês

Parâmetros analíticos: Teor de álcool (%): 13,5

Açúcares redutores (g/l): 1,7

Acidez total (g/l): 5,6

Acidez volátil (g/l): 0,45

Extracto seco total (g/l): 20,1

SO2 livre (mg/l): 35

SO2 total (mg/l): 138

pH: 3,28

Disponível em garrafas de: 0,375 l, 0,75 l e 1,5 l

Quantidade de garrafas produzidas: 0,375 l 500

0,75 l 6.312

1,5 l 150

Características: Vinho de cor citrina, com aromas bem presentes a fruta de polpa branca de caroço, maracujá e flor de laranjeira. Na boca apresenta-se fresco, longo e muito equilibrado.

Estágio: Em barrica de carvalho francês: 3 meses

Em garrafa: 2 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 10ºC - 12ºC

Longevidade Prevista: 4 a 5 anos




Weinexpertise – Julia Kemper Weiss 2010

 

Name des Weines: Julia Kemper Weiss

Jahrgang: 2010

Ältere prod. Jahrgänge dieses Weines: 2009

Rebsorte (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Art der Gärung: Temperaturkontrollierte Gärung

Fermentation in: Barrique

Edelstahltanks

Analytische Daten: Alkohol %: 13,5

Restzucker g/l: 1,7

Gesamtsäure g/l: 5,6

Freie Säure g/l: 0,45

Trockenextrakt gesamt g/l: 20,1

SO2 frei mg/l: 35

SO2 gesamt mg/l: 138

pH-Wert: 3,28

Erhältlich als (Flasche): 0,375 l, 0,75 l und 1,5 l

Menge der produzierten Flaschen: 0,375 l 500

0,75 l 6.312

1,5 l 150

Sensorik: Zitronengelb in der Farbe; besitzt ein wundervolles Bukett von frischen Früchten, Maracuja und Orangenblüten. Am Gaumen frisch, lang anhaltend und gut ausbalanciert.

Reifung vor Veröffentlichung: Edestahltanks: 3 Monate

in der Flasche: 3 Monate

Empfohlene Trinktemperatur: 10º - 12º

Reifepotenzial: 4 – 5 Jahre

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS8ORFXzgY4OTKKgJKmBQYcDTLQhE5u38xz-P5TOzHai20j2rg3tPalDO28cnB1ciH5baSI7SqoX0R5Sw_bwwrvyDIr4KuR6RImll2zp30jiqBp9ntyHHS64uln7ycaiZBFfP0SiHOSOE/s320/Garrafa+Tinto+2009.jpg

 

 

Technical Specifications - Julia Kemper Red 2009

Name of the wine: Julia Kemper Tinto

Current production year: 2009 harvest

Previous production year: 2008 harvest

Grapes (n) in %:

50% Touriga Nacional

25% Tinta Roriz (Aragonêz)

15% Alfrocheiro

10% Jaen

Type of fermentation: Skin contact (10-12 days)

Temperature controlled fermentation

Fermentation: Classic vinification in granite rock tanks

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,6

Reducing sugar (g/l): 1,9

Total acidity (g/l): 5.1

Volatile acidity (g/l): 0,44

Dry extract total (g/l): 31,2

SO2 free (mg/l): 33

SO2 total (mg/l): 78

pH-value: 3,69

Available in bottles of: 0,375 l, 0,75 l and 1,5 l

Quantity of produced bottles: 0,375 l 500

0,75 l 18.500

1,5 l 150

Caracteristics: Intense garnet-colored wine with aromas of forest fruit combined with hints of mocha and violet flower. A balanced, full-bodied and very elegant wine.

Aging before sale: In (French) oak barrel: 12 months

In bottle: 4 months

Recommended drink temperature: 16ºC - 18ºC

Storage potential: 15 to 20 years

 

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Tinto 2009

 

Nome do vinho: Julia Kemper Tinto

Ano de produção actual: Colheita de 2009

Ano de produção anterior: Colheita de 2008

Castas (n) em %:

50% Touriga Nacional

25% Tinta Roriz (Aragonês)

15% Alfrocheiro

10% Jaen

Tipo de fermentação: Fermentação Alcoólica

Fermentação Maloláctica

Fermentação em: Lagares em granito

Parâmetros analíticos: Teor de álcool (%): 13,6

Açúcares redutores (g/l): 1,9

Acidez total (g/l): 5,1

Acidez volátil (g/l): 0,44

Extracto seco total (g/l): 31,2

SO2 livre (mg/l): 33

SO2 total (mg/l): 78

pH: 3,69

Disponível em garrafas de: 0,375 l, 0,75 l e 1,5 l

Quantidade de garrafas produzidas: 0,375 l 500

0,75 l 18.500

1,5 l 150

Características: Vinho de cor rubi profundo e com um aroma muito elegante, com fruta de bosque muito madura, nuances de cereja, canela e especiarias, e com um requintado bouquet. O sabor é intenso, profundo, gordo, com boa estrutura e com uma grande persistência o que demonstra a sua personalidade.

Estágio: Em barrica de carvalho francês: 12 meses

Em garrafa: 4 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 16º - 18º

Longevidade Prevista: 15 a 20 anos

 

 

 

Weinexpertise – Julia Kemper Rot 2009

Name des Weines: Julia Kemper Tinto

Jahrgang: 2009

Ältere prod. Jahrgänge dieses Weines: 2008

Rebsorte (n) in %:

50% Touriga Nacional

25% Tinta Roriz (Aragonêz)

15% Alfrucheiro

10% Jaen

Art der Gärung: Maischegärung (10-12 Tage)

Temperaturkontrollierte Maischegärung

Fermentation in: Granittanks

Analytische Daten: Alkohol %: 13,6

Restzucker g/l: 1,9

Gesamtsäure g/l: 5,1

Freie Säure g/l: 0,44

Trockenextrakt gesamt g/l: 31,2

SO2 frei mg/l: 33

SO2 gesamt mg/l: 78

pH-Wert: 3,69

Erhältlich als (Flasche): 0,375 l, 0,75 l und 1,5 l

Menge der produzierten Flaschen: 0,375 l 500

0,75 l 18.500

1,5 l 150

Sensorik: Intensives Granatrot in der Farbe, Aromen von Waldfrüchten werden kombiniert mit Noten von Mokka und Veilchenblumen. Ein gut ausbalancierter, körperreicher und sehr eleganter Wein.

Reifung vor Veröffentlichung: Barrique (Französische Eiche): 12 Monate

in der Flasche: 4 Monate

Empfohlene Trinktemperatur: 16º - 18º

Reifepotenzial: 15 Jahre

 

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Technical Specifications - Julia Kemper Touriga Nacional 2009

Name of the wine: Julia Kemper Touriga Nacional

Current production year: 2009 harvest

Previous production year: None

Grapes (n) in %: 100% Touriga Nacional

Type of fermentation: Skin contact (10-12 days)

Temperature controlled fermentation

Fermentation: Classic vinification in granite rock tanks

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,6

Reducing sugar (g/l): 2,3

Total acidity (g/l): 5.8

Volatile acidity (g/l): 0,60

Dry extract total (g/l): 31,8

SO2 free (mg/l): <10

SO2 total (mg/l): 49

pH-value: 3,94

Available in bottles of: 0,75 l and 1,5 l

Quantity of produced bottles:

0,75 l 2.400

1,5 l 150

Caracteristics: Purple-colored wine with rosemary and violet aromas combined with a hint of toast and coffee. The "in mouh" sensation reveals a full-bodied and concentrated structure. An elegat wine exhibiting great complexity and longevity.

Aging before sale: In (French) oak barrel: 12 months

In bottle: 4 months

Recommended drink temperature: 16ºC - 18ºC

Storage potential: 15 to 20 years

 

 

 

Ficha Técnica – Julia Kemper Touriga Nacional 2009

Nome do vinho: Julia Kemper Touriga Nacional 

Ano de produção actual: Colheita de 2009

Ano de produção anterior: Não tem

Castas (n) em %: 100% Touriga Nacional

 Tipo de fermentação: Fermentação Alcoólica

Fermentação Maloláctica

Fermentação em: Lagares em granito

Parâmetros analíticos: Teor de álcool (%): 13,6

Açúcares redutores (g/l): 2,3

Acidez total (g/l): 5,8

Acidez volátil (g/l): 0,60

Extracto seco total (g/l): 31,8

SO2 livre (mg/l): <10

SO2 total (mg/l): 49

pH: 3,94

Disponível em garrafas de: 0,75 l e 1,5 l

Quantidade de garrafas produzidas:

0,75 l 2.400

1,5 l 150

Características: Vinho de cor púrpura, com aroma de rosmaninho e violeta aliado a notas de tosta e café. Na boca demostra uma grande estrutura e concentração. Vinho elegante e complexo onde se adivinha uma grande longevidade.

Estágio: Em barrica de carvalho francês: 12 meses

Em garrafa: 4 meses

Serviço: Deve ser servido à temperatura de 16º - 18º

Longevidade Prevista: 15 a 20 anos

 

 

 

Weinexpertise – Julia Kemper Touriga Nacional 2009

Name des Weines: Julia Kemper Touriga Nacional 

Jahrgang: 2009

Ältere prod. Jahrgänge dieses Weines: Keine

Rebsorte (n) in %: 100% Touriga Nacional

Art der Gärung: Maischegärung (10-12 Tage)

Temperaturkontrollierte Maischegärung

Fermentation in: Granittanks

Analytische Daten: Alkohol %: 13,6

Restzucker g/l: 2,3

Gesamtsäure g/l: 5,8

Freie Säure g/l: 0,60

Trockenextrakt gesamt g/l: 31,8

SO2 frei mg/l: <10

SO2 gesamt mg/l: 49

pH-Wert: 3,94

Erhältlich als (Flasche): 0,75 l und 1,5 l

Menge der produzierten Flaschen:

0,75 l 2.400

1,5 l 150

Sensorik: Purpurrot in der Farbe; Rosmarin-und Veilchenaromen werden kombiniert mit feinen Röst-und Kafeenoten. Im Mind körperreich un konzentriert. Ein eleganter Wein, komplex und lang anhaltend am Gaumen. 

Reifung vor Veröffentlichung: Barrique (Französische Eiche): 12 Monate

in der Flasche: 4 Monate

Empfohlene Trinktemperatur: 16º - 18º

Reifepotenzial: 15 Jahre

 

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Technical Sheet – White 2009

Name of the Wine: Julia Kemper Branco

Current Production Year: 2009

Previous Production Year: 2008

Grapes (n) in %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Type of Fermentation: Temperature Controlled Fermentation

Fermentation in: Oak Barrel

Stainless Steel Tank

Analytical Parameters: Alcohol %: 13,5

Reducing Sugar g/l: 3,4

Total Acidity g/l: 5,9

Volatile Acidity g/l: 0,45

Dry Extract Total g/l: 18,3

SO2 free mg/l: 18

SO2 total mg/l: 121

PH-Value: 3,24

Available in (Bottles): 0,75 l

Quantity of Produced Bottles: 0,75 l 7.400

Characteristics: Tasting: white with greenish water, fresh fruit aroma with hints of tea, the mouth is balanced, complex and structured. A wine of great character and elegance.

Aging before Sale: in Stainless Steel Tank:3 Months

In the Bottle: 3 Months

Recommended Drink Temperature: 12ºC - 14ºC

Storage Potential: 4 - 5 Years




Ficha Técnica – Branco 2009

Nome do Vinho: Julia Kemper Branco

Ano de Produção Actual: 2009

Ano de Produção Anterior: 2008

Castas (n) em %:

50% Malvasia Fina

50% Encruzado

Tipo de Fermentação: Fermentação com temperatura controlada

Fermentação: Barricas de carvalho

Cubas de inox

Parâmetros Analíticos: Álcool %: 13,5

Açucares Redutores g/l: 3,4

Acidez Total g/l: 5,9

Acidez Volátil g/l: 0,45

Extrato Seco Total g/l: 18,3

SO2 livre mg/l: 18

SO2 total mg/l: 121

pH: 3,24

Disponível em (Garrafas): 0,75 l

Quantidade de Garrafas Produzidas: 0,75 l 7.400

Caracteristicas: Prova: branco água com reflexos esverdeados, aroma de fruta fresca com toques de chá, na boca é equilibrado, complexo e estruturado. Um vinho de grande caráter e elegância.

Estágio: em Cubas de inox: 3 Meses

Em Garrafa: 3 Meses

Serviço: 12ºC - 14ºC

Longevidade Prevista: 4 - 5 Anos


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMUErVyQTrMt2NW_kDfZLAmfDqQl45kRWrMO_5RACwy6W9XsDKSCv0lZV-HwUTIshS-yrZgCt071nEYBw_turgHCQ4OMuoyknXQysQHa0yG0BDSolUtHHXM-hkXo09C1LrtOyF1al9vIU/s320/tinto%25E2%2580%259305.jpg

 

Technical Sheet – Red 2008

Name of the Wine: Julia Kemper Tinto

Current Production Year: 2008

Previous Production Year: None

Grapes (n) in %:

60% Touriga Nacional

15% Tinta Roriz (Aragonêz)

15% Alfrucheiro

10% Jaen

Analytical Parameters: Alcohol %: 13,5

Reducing Sugar g/l: 2,4

Total Acidity g/l: 5,5

Volatile Acidity g/l: 0,63

Dry Extract Total g/l: 30,2

SO2 free mg/l: 11

SO2 total mg/l: 74

PH-Value: 3,73

Available in (Bottles): 0,375 l & 0,75 l

Quantity of Produced Bottles: 0,375 l 2.700

0,75 l 5.500

Aspect: Clear

Colour: Deep Ruby Colour

Tonality: Shows soft tinge of dark red

Aroma: Very elegant, presents a very mature forest fruits aroma, with nuances of cherry, cinnamon and spices, and a refined bouquet.

Flavour: Intense and profound, full, of good structure, with a refined and highly persistent finish, demonstrating its own personality.

Aging before Sale: Oak Barrel:French Oak: 12 Months (Alliers)

In the Bottle: 4 Months

Recommended Drink Temperature: 16ºC - 18ºC

Storage Potential: 15 Years




Ficha Técnica – Tinto 2008

Nome do Vinho: Julia Kemper Tinto

Ano de Produção Atual: 2008

Ano de Produção Anterior: Nenhum

Castas (n) em %:

60% Touriga Nacional

15% Tinta Roriz (Aragonêz)

15% Alfrocheiro

10% Jaen

Tipo de Fermentação: Maceração Longa (10-12 Dias)

Fermentação com temperatura controlada

Fermentação: Vinificação clássica em tanques de rocha granítica

Parâmetros Analíticos: Álcool %: 13,5

Açucares Redutores g/l: 2,4

Acidez Total g/l: 5,5

Acidez Volátil g/l: 0,63

Extrato Seco Total g/l: 30,2

SO2 livre mg/l: 11

SO2 total mg/l: 74

pH: 3,73

Disponível (Garrafas): 0,375 l & 0,75 l

Quantidade de Garrafas Produzidas: 0,375 l 2.700

0,75 l 5.500

Aspeto: Límpido

Cor: Ruby profundo

Tonalidade: Nuances de vermelho profundo

Aroma: Muito elegante, com fruta do bosque muito madura

Aroma de frutos, com nuances de cereja, canela e especiarias e um requintado bouquet.

Sabor: Intenso e profundo, gordo, com boa estrutura e com uma grande persistência o que demonstra a sua personalidade.

Estágio: Barricas de carvalho:

Carvalho Francês: 12 Meses (Alliers)

Em garrafa: 4 Meses

Serviço: 16ºC - 18ºC

Longevidade Prevista: 15 Anos

 

 

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